Το πρώτο της αυτόνομο και ηλεκτρικό τρακτέρ X-tractor concept αποκαλύπτει η Kubota

2020-01-21

Μισό αιώνα μετά την παρουσίαση του πρωτότυπου τρακτέρ της στην παγκόσμια έκθεση της Ιαπωνίας που πραγματοποιήθηκε στην Οσάκα το 1970 (Expo '70), η Kubota παρουσίασε στις 15 Ιανουαρίου του 2020 το πρώτο της αυτόνομο τρακτέρ X-tractor, στα πλαίσια μάλιστα της επετείου των 130 χρόνων.

Το φουτουριστικού σχεδιασμού τρακτέρ X-tractor αποκάλυψε σε έκθεση στην Ιαπωνία η Kubota, στα πλαίσια της επετείου της για τα 130 χρόνια στον αγροτικό κλάδο.
Το ηλεκτρικό X-tractor κινείται με τη βοήθεια μπαταριών λιθίου και μέσω της ηλιακής ενέργειας ενώ ενσωματώνει τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης, χαρακτηριστικό που του επιτρέπει την σταθερή αυτόνομη οδήγηση ακόμη και σε ανώμαλα εδάφη. 

Σύμφωνα με την Kubota, ένα από τα πιο έξυπνα χαρακτηριστικά του X-tractor είναι το γεγονός ότι αυτό μπορεί να προσαρμόζει το ύψος του κάθε φορά είτε για να χαμηλώσει το κέντρο βάρους είτε για να σηκωθεί το σασί, περνώντας άνετα πάνω από το έδαφος.

Η Kubota, το 1970, παινευόταν για την αυξημένη λειτουργικότητα, την εξαιρετική ορατότητα αλλά και την υψηλού επιπέδου άνεση που έφερνε μαζί του το Dream Tractor.
Η παρουσίαση του X-tractor έρχεται 50 χρόνια μετά την παρουσίαση του «ονειρεμένου τρακτέρ» που είχε αποκαλύψει η Kubota το 1970 στην Οσάκα.

Πηγή:agronews