Το πλήρως ηλεκτρικό τρακτέρ της Fendt λέει αντίο σε λάδια φίλτρο και πετρέλαια

2018-10-23

Ο Γερμανός κατασκευαστής τρακτέρ μπαίνει στην ηλεκτροκίνηση. Όπως τονίζει η εταιρεία, το μοντέλο e100 Vario είναι το πρώτο ηλεκτρικό τρακτέρ, κατάλληλο για καθημερινή χρήση στο χωράφι, που με μία φόρτιση μπορεί να βγάλει εις πέρας πολλές εργασίες, χωρίς το άγχος της επαναφόρτισης της μπαταρίας μέσα στην ημέρα. 

Έχει ισχύ 50kW, που μεταφράζεται σε περίπου 67 άλογα. Σε πραγματικές συνθήκες μπορεί να λειτουργήσει για περίπου 5-6 ώρες, διαθέτοντας μια μπαταρία ιόντων λιθίου 650 V με χωρητικότητα 100kWh.

Υπάρχει επίσης μια τυποποιημένη σύνδεση για το PTO, καθώς και η συνηθισμένη υδραυλική τροφοδοσία.

Η διαχείριση της ενέργειας, συμπεριλαμβανομένων των πληροφοριών για την μπαταρία του τρακτέρ μαζί με άλλες πληροφορίες, παρακολουθείται μέσω εφαρμογής στο έξυπνο τηλέφωνο. Λειτουργίες όπως η προθέρμανση τον χειμώνα ή ο κλιματισμός το καλοκαίρι μπορούν να ελεγχθούν από πριν, όταν το τρακτέρ είναι συνδεδεμένος στο ρεύμα.

Τα άμεσα οφέλη από ένα ηλεκτροκίνητο τρακτέρ, λέει η Fendt, είναι μεταξύ άλλων το μειωμένο κόστος συντήρησης, αφού το e100 Vario δεν χρειάζεται λάδι, φίλτρο και τα άλλα απαραίτητα ανταλλακτικά που απαιτούν οι πετρελαιοκινητήρες. Και φυσικά, δεν χρειάζεται πετρέλαιο.

Πηγή:agronews