Το άδειο πουκάμισο της «μητέρα Τερέζα» και οι αμαρτίες του ΟΣΔΕ
Οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν την επιχείρηση µε το προσωνύµιο «Μητέρα Τερέζα» να καταρρέει και οικονοµικά, υπό το βάρος των καταστρατηγήσεων που έχει κάνει σε νόµους και κανόνες, προβάλλοντας ως κύριο αντικείµενο αυτά τα χρόνια τη διαχείριση των δηλώσεων των αγροτών. Η οικονοµική κατάρρευση, λένε οι πληροφορίες, επισπεύδεται λόγω των µεγάλων απαιτήσεων για αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσά που εγείρουν νοµικά µια µετά την άλλη, συνεταιριστικές οργανώσεις που συνέδραµαν επί σειρά ετών στην υπόθεση του ΟΣ∆Ε, αντιδρώντας, όσο µπορούσαν, ακόµα και τις «καλές εποχές», στις εκβιαστικές ρυθµίσεις του λεγόµενου «ιερατείου».
Σηµειωτέον ότι η δηµιουργία του σχήµατος «µητέρα Τερέζα» αποτέλεσε, όπως επιβεβαιώνεται τώρα από τις τρέχουσες εξελίξεις, προϊόν εξαπάτησης της... αφρόκρεµας, (τουλάχιστον µέχρι τότε) των συνεταιριστών και των οργανώσεών τους.
Η εν λόγω εξαπάτηση, σε συνδυασµό µε τις πρωτοφανείς ανατροπές που υπήρξαν στο πολιτικό σκηνικό, ελέω κρίσης, έκανε µια ολόκληρη γενιά συνεταιριστών να βγει πρόωρα στη σύνταξη. Κι αυτό, προκειµένου να αποφύγει τα χειρότερα και ενδεχοµένως της φυλακής τα σίδερα, τα οποία κάποια στιγµή πρόβαλλαν ως πιθανό ενδεχόµενο, µετά το «άδειασµα» που υπέστησαν από τον «µηχανογράφο» και τους επίορκους συνδαιτυµόνες του στην κρατική µηχανή και στο ταλαιπωρηµένο, εκείνον τον καιρό, τραπεζικό σύστηµα.
Θεωρείται βέβαιο ότι η κατάρρευση ή καλύτερα το «ξεφούσκωµα» της «κοινοπραξίας», περί της οποίας γίνεται όλο και πιο συχνά λόγος το τελευταίο διάστηµα, πέραν του ότι απαλλάσσει τους εµπνευστές της από τις ευθύνες που προφανώς τους αναλογούν, διευκολύνει σε µεγάλο βαθµό και την απεµπλοκή της συστηµικής τράπεζας, η οποία βρέθηκε µπλεγµένη στα «δίχτυα της αράχνης».
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι καιρός τώρα που οι διοικούντες του οµίλου αναζητούν έναν εύσχηµο τρόπο, ώστε να υπάρξει πλήρης και τελειωτική απεµπλοκή και αποµάκρυνση από τον... βάλτο χωρίς τέλος αυτής της ιστορίας.
Άλλωστε, όλοι ξέρουν πλέον πως ότι γινόταν αυτά τα χρόνια από το συγκεκριµένο κοινοπρακτικό σχήµα ήταν σε βάρος των αγροτών και του δηµοσίου συµφέροντος, ενώ ότι προέκυπτε ως οικονοµικό αποτέλεσµα, περνούσε κατευθείαν στα ταµεία του µεγαλοµετόχου (εταιρεία πληροφορικής), η οποία ελέγχεται από τον σκληρό πυρήνα της αποκαλούµενης σέχτας του ΟΣ∆Ε.
Πηγή:agronews