Τα Βραβευμένα Ελληνικά Τρόφιμα & Ποτά τιμήθηκαν για την αριστεία τους

2018-06-28

Το Διεθνές Ινστιτούτο Γεύσης & Ποιότητας - iTQi, τιμά την Ελλάδα και απένειμε χθες Τρίτη 26 Ιουνίου, τα ΒραβείαΑνώτερης Γεύσης στους Έλληνες παραγωγούς σε Τελετή που πραγματοποιήθηκε αποκλειστικά γι' αυτούς, στοDivani Palace Acropolis. Την τελετή απονομής τίμησαν με την παρουσία τους ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Βασίλειος Κόκκαλης, ο Βέλγος Πρέσβης στην Αθήνα, μέλη της Κριτικής Επιτροπής του iTQi και πολλοί αξιωματούχοι.

Στην έναρξη της εκδήλωση χαιρετισμό απηύθυνε ο Βέλγος Πρέσβης στην Αθήνα, κος Luc Liebaut, ο οποίος εκθείασε τα ελληνικά τρόφιμα και ποτά για την εξαιρετική γεύση και ποιότητα τους, προτρέποντας τους παραγωγούς να έχουν εξαγωγικό προσανατολισμό.

Στη συνέχεια, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κόκκαλης, υπογράμμισε την ανάγκη οι παραγωγοί να ξεφύγουν από το παραδοσιακό μοντέλο του εργάτη γης που έχουν μέχρι και σήμερα και ν' απευθυνθούν στις αγορές του εξωτερικού ώστε να γνωρίσουν τις προτιμήσεις των πελατών τους.

Εκ μέρους του iTQi, o κ. Γιώργος Παπαντωνόπουλος, σύμβουλος, υπεύθυνος για την ελληνική αγορά, καλωσόρισε τους καλεσμένους τονίζοντας την εξαιρετικά έντονη συμμετοχή τους τη φετινή χρονιά και αφού κάλεσε κάθε εταιρία ξεχωριστά για να παραλάβει το / τα βραβεία της, πρότεινε τρόπους αξιοποίησής τους ώστε να πετύχουν τη βέλτιστη προβολή και τα μεγαλύτερα οφέλη.

Το Διεθνές Ινστιτούτο Γεύσης & Ποιότητας - iTQi με έδρα στις Βρυξέλλες, είναι ο παγκόσμια πρωτοπόρος οργανισμός, αφιερωμένος στην πιστοποίηση της ΓΕΥΣΗΣ Τροφίμων και Ποτών. Από το 2004 έχει πιστοποιήσει και βραβεύσει πάνω από 10.000 προϊόντα από 130 χώρες από όλο τον κόσμο. Για το 2018, 1850 προϊόντα από 90 χώρες κατάφεραν να περάσουν τις απαιτητικές αξιολογήσεις των Κριτών του iTQi και διακρίθηκαν για την εξαιρετική τους γεύση.

Με κριτές που επιλέγονται από τις 16 πιο περίοπτες Ευρωπαϊκές ενώσεις Αρχιμαγείρων και Sommeliers, πραγματοποιεί γευσιγνωσίες μία φορά το χρόνο αξιολογώντας σε τυφλές δοκιμές προϊόντα, δίνοντας πιστοποίηση για την καλή τους γεύση, προσφέροντας feedback για τις αρετές, τις αδυναμίες τους, αλλά και κάνοντας προτάσεις για τη βελτίωσή τους.

Έτσι, το Πιστοποιητικό Γεύσης του iTQi γίνεται ένας ισχυρός σύμμαχος του παραγωγού, ένα εργαλείο για τις Β2Β εμπορικές διαπραγματεύσεις του, ιδιαίτερα χρήσιμο στην προσπάθειά του για εξαγωγές αλλά και στις συζητήσεις με τους τοπικούς διανομείς. Η πιστοποίηση συνοδεύεται με το Βραβείο Ανώτερης Γεύσης, που ουσιαστικά είναι το εργαλείο για το B2C marketing του παραγωγού, διαφοροποιώντας τον στο ράφι, δίνοντάς του μία αφορμή για διαφήμιση του brand του, ισχυροποιώντας την παρουσία του στα Social Media και τον Τύπο.

Η παρουσία της Ελλάδας στο iTQi είναι πολύ σημαντική έχοντας διαγράψει έκρηξη ενδιαφέροντος και συμμετοχών τα τελευταία χρόνια. Το 2014 τα ελληνικά προϊόντα που διακρίθηκαν και βραβεύτηκαν ήταν 35, το 2017 125 και φέτος 180! Εξαιτίας αυτού του μεγάλου ενδιαφέροντος, η χρονιά αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική για την Ελλάδα, καθώς το iTQi την επέλεξε ως Τιμώμενη Χώρα προκειμένου να δώσει στους Έλληνες παραγωγούς επιπλέον εργαλεία και παγκόσμια προβολή για να τους βοηθήσει να αναπτύξουν περισσότερο τις επιχειρήσεις τους, τόσο στην εσωτερική, όσο και στη διεθνή αγορά. «Φέτος το επίπεδο των προϊόντων που δοκιμάστηκαν ήταν εξαιρετικά υψηλό στο σύνολό τους», σημείωσε ο Eric de Spoelberch, Διευθύνων Σύμβουλος του iTQi.

Tα βραβευμένα ελληνικά προϊόντα προσφέρθηκαν αποκλειστικά στην φετινή Τελετή Απονομής που θα πραγματοποιήθηκε παρουσία εκατοντάδων συμμετεχόντων από όλο τον κόσμο στις Βρυξέλλες. Στο πλαίσιο δε του θεσμού της Τιμώμενης Χώρας, εκτός από την αυξημένη προβολή τους στα social media του Ινστιτούτου, στην ιστοσελίδα του iTQi (www.itqi.com) υπάρχει χώρος αφιερωμένος στα ελληνικά βραβευμένα προϊόντα και κάθε επισκέπτης της ιστοσελίδας παραπέμπεται εκεί, ενισχύοντας την παγκόσμια προβολή τους.

Τα ελληνικά προϊόντα αριστεύουν στο εξωτερικό και το Διεθνές Ινστιτούτο Γεύσης & Ποιότητας -iTQi τα τίμησε σ' ένα ραντεβού γεύσης στην Αθήνα.

Μπορείτε να βρείτε τα βραβευμένα ελληνικά προϊόντα εδώ: https://www.itqi.com/en/awarded-products/awarded-products-2018/country/gr/

Πηγή:agrocapital