Συνάντηση στην Ισπανία του ευρωπαϊκού τομέα παραγωγής κάστανου

2018-08-28

Η AREFLH (Ευρωπαϊκή Συνέλευση Περιφερειών), σε συνεργασία με την Ένωση Συνεταιρισμών της κοιλάδας Jerte και την Fundecyt-Pctex, διοργανώνει το 9ο συνέδριο του δικτύου «Eurocasta», στην Plasencia (Extremadura, Ισπανία), από τις 13 έως τις 15 Σεπτεμβρίου 2018. Είναι το πιο σημαντικό ραντεβού για τους παραγωγούς κάστανου, στο οποίο θα αναλυθούν όλα τα θέματα που απασχολούν τον ευρωπαϊκό αλλά και τον παγκόσμιο τομέα του κάστανου. Φέτος η εκδήλωση θα επικεντρωθεί στη μεταφορά τεχνολογίας και γνώσεων για την ενίσχυση του τομέα και θα αναφερθεί στη σημασία της επιβίωσης αυτής της καλλιέργειας σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Η AREFLH τονίζει ότι η συνεργασία των ευρωπαϊκών περιφερειών παραγωγής είναι απαραίτητη για την προάσπιση του τομέα και την εφαρμογή κοινών στρατηγικών σε σχέση με τη μεταφορά γνώσεων και τεχνολογίας.

Όπως κάθε χρόνο, από το 2010, οι κύριες οργανώσεις που εκπροσωπούν τον τομέα στη Γαλλία, την Ισπανία, την Ιταλία και την Πορτογαλία, θα παρουσιάσουν μια σειρά δράσεων και κα των ευρωπαϊκών τομέων παραγωγής, εμπορίου και μεταποίησης.
Η Eurocasta 2018 θα ασχοληθεί με τις νέες τεχνολογίες ανάπτυξης, τα μοντέλα που θα ακολουθηθούν και θα εφαρμοστούν τα επόμενα χρόνια, καθώς και επιτυχημένους τρόπους συνεργασίας.
Θα έχει επίσης ως στόχο να αναδείξει τις μεθόδους επεξεργασίας στο εργοστάσιο συσκευασίας του Συνδέσμου Συνεταιρισμών της κοιλάδας Jerte στην Ισπανία.
Τέλος, στα πλαίσια της εκδήλωσης, θα πραγματοποιηθούν επισκέψεις σε αγροκτήματα βόρεια της Cáceres, στις οποίες θα παρουσιαστούν οι τελευταίες εξελίξεις στην καλλιέργεια καστανιάς. 

Πηγή:agrotypos