Στο Ελεγκτικό Συνέδριο η σύμβαση για την πληρωμή της ενιαίας του 2018

2018-10-17

Στο Ελεγκτικό Συνέδριο για έλεγχο έχει διαβιβαστεί, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ΑγροΤύπου από τον αρμόδιο οργανισμό των πληρωμών και τα συναρμόδια υπουργεία (ΥπΑΑΤ, ΥπΟικ) η σύμβαση της τράπεζας Πειραιώς με το ελληνικό κράτος για την πληρωμή της ενιαίας ενίσχυσης, που αφορά στο έτος 2018. Σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία, το Ελεγκτικό Συνέδριο πρέπει πρώτα να δώσει το «ΟΚ» για τη σύμβαση και ακολούθως αυτήν να προωθηθεί στα συναρμόδια υπουργεία προς υπογραφή. Από το χρονικό σημείο αυτό κι έπειτα ο ΟΠΕΚΕΠΕ θα χρειαστεί λίγο χρόνο, ώστε να προετοιμαστεί για τη μεγάλη αυτή πληρωμή και να στείλει ακολούθως στην τράπεζα τις «δισκέτες» με τις λίστες των δικαιούχων, για να ακολουθήσει η πίστωση των λογαριασμών. 

Αν η σύμβαση «φύγει» από το Ελεγκτικό Συνέδριο την Πέμπτη, τότε θεωρείται μάλλον βέβαιο, ότι οι πιστώσεις των λογαριασμών των χιλιάδων δικαιούχων, πάνε για την επόμενη εβδομάδα. Αν πάλι φύγει νωρίτερα, κανείς δε μπορεί να αποκλείσει το σενάριο για πίστωση και πληρωμή την ερχόμενη Πέμπτη και την Παρασκευή (18-19 του μήνα) αντίστοιχα.
Από το υπουργικό γραφείο, με το οποίο και μίλησε ο ΑγροΤύπος, παραπέμπουν στις δεσμεύσεις του Σταύρου Αραχωβίτη για πληρωμή του 70% της βασικής ενίσχυσης (700 εκατ. ευρώ) έως τις 26 Οκτωβρίου, ώστε σε κάθε περίπτωση να μην πέσουν εξω στις προθεσμίες.
Σημειωτέον ότι πρώτα τα χρήματά τους στους λογαριασμούς θα δουν όσοι έχουν λογαριασμό στην Πειραιώς και ακολούθως οι δικαιούχοι με λογαριασμούς στις υπόλοιπες τράπεζες, όπως γίνεται πάντοτε. Αλέξανδρος Μπίκας
Πηγή:agrotypos