Σ' αρέσει δεν σ' αρέσει η «τεχνική λύση» υπογράφεις την κατανομή

2019-01-21

Προ τετελεσµένων γεγονότων θέτει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης τους κτηνοτρόφους, καλώντας τους να υπογράψουν την κατανοµή που έχει κάνει ο ΟΠΕΚΕΠΕ για τα βοσκοτόπια. 

Με τον τρόπο αυτό και ρίχνοντας τους το τυράκι της δυνατότητας ενστάσεως στο µέλλον, οι παραγωγοί θα λαµβάνουν πλέον γνώση για τον επιλέξιµο βοσκότοπο που τους δόθηκε µε την τεχνική λύση, ο οποίος µπορεί να είναι όχι στο µέρος που βρίσκονται οι σταβλικές εγκαταστάσεις κάθε κτηνοτρόφου, αλλά εντός της έκτασης που περιλαµβάνει η Περιφέρειά τους.

Μάλιστα ο κτηνοτροφικός κόσµος καλείται να υπογράψει µέχρι το τέλος του Ιανουαρίου την κατανοµή που τους έχει γίνει διαφορετικά -όπως ενηµερώνονται από τις ∆ΑΟΚ- χάνουν κάθε δικαίωµα ένστασης να διεκδικήσουν τις εκτάσεις που είναι πραγµατικά κοντά στο στάβλο τους.

Το θέµα έχει προκαλέσει νέα αναστάτωση στους παραγωγούς ενώ ήδη η Οµοσπονδία Κτηνοτροφικών Συλλόγων και Κτηνοτρόφων Περιφέρειας Θεσσαλίας, αλλά και η Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ) έχουν αποστείλει επιστολή στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρο Αραχωβίτη περιγράφοντας το αδιέξοδο που δηµιουργείται. Η Οµοσπονδία θεωρεί ότι «µε ύπουλο τρόπο το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης µε αυτόν τον τρόπο θέλει να κάνει συνένοχους τους κτηνοτρόφους στη δική του τεχνική λύση. Μια τεχνική λύση στα βοσκοτόπια όπου οι κτηνοτρόφοι επί τρία χρόνια που εφαρµόζεται δεν ερωτήθηκαν καθόλου και ξαφνικά τώρα που οδεύουµε στο τέλος αυτής της ΚΑΠ το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης µε ύπουλο τρόπο προσπαθεί να την επιβάλει και µε την υπογραφή των κτηνοτρόφων», αναφέρει χαρακτηριστικά στην επιστολή της.

Πηγή:agronews