Προχωρά η διαδικασία της πίστωσης του τσεκ, οι πύλες άρχισαν να βλέπουν τα ποσά

2018-12-20

Χωρίς πρόβλημα και με βάση το σχετικό χρονοδιάγραμμα του οργανισμού πληρωμών (ΟΠΕΚΕΠΕ) και του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στο οποίο αναφέρθηκε από χθες ο ΑγροΤύπος, προχωρά η διαδικασία που απαιτείται ώστε να ακολουθήσει η πίστωση των λογαριασμών των δικαιούχων αγροτών, με την εξόφληση της Ενιαίας Ενίσχυσης 2018. 

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει ο ΑγροΤύπος ήδη οι πύλες ΟΣΔΕ γύρω στις 12 το μεσημέρι ξεκίνησαν να βλέπουν τα ποσά που δικαιούται ατομικά ο κάθε παραγωγός, ενώ όπως μας διαβεβαίωσαν και από τον ΟΠΕΚΕΠΕ η πίστωση θα γίνει σήμερα.

Η πίστωση των λογαριασμών προβλέπεται ότι θα γίνει σταδιακά, αρχής γενομένης από τις 4 το απόγευμα της Πέμπτης. Όσοι παραγωγοί διαθέτουν λογαριασμό στην Πειραιώς, θα μπορούν από το απόγευμα να πραγματοποιήσουν ανάληψη, ενώ οι υπόλοιποι αγρότες, με λογαριασμό στις άλλες τράπεζες, από Δευτέρα.

Πιο συγκεκριμένα, τώρα, την Πέμπτη πιστώνεται η εκκαθάριση της Βασικής Ενίσχυσης, η οποία ανέρχεται σε 330 εκατ. ευρώ περίπου, συμπεριλαμβανομένης και της χορήγησης δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης (ΔΒΕ) από το Εθνικό Απόθεμα (14,2 εκατ. ευρώ), η Πράσινη Ενίσχυση, ύψους 550 εκατ. ευρώ περίπου, καθώς και η Ενίσχυση στους Γεωργούς Νεαρής Ηλικίας, συνολικού ύψους 38 εκατ. ευρώ.

Σημειωτέον ότι το αργότερο αύριο Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου θα πιστωθεί και η Εξισωτική Αποζημίωση 2018, συνολικού ύψους 247 εκατ. ευρώ, τα ποσά της οποίας ήδη έχουν κι αυτά φορτωθεί και τα βλέπουν οι πύλες.

Πηγή:agrotypos