Πότε θα γίνουν οι πληρωμές για το πρόγραμμα Δάσωσης Γαιών

2018-06-19

Απάντηση στην Ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής Έβρου κι Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αναστάσιος Δημοσχάκης, σχετικά με την αδικαιολόγητη καθυστέρηση που έχει παρατηρηθεί στις πληρωμές του Μέτρου της Δάσωσης των Γεωργικών Γαιών έδωσε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. 

Στην Ερώτησή του ο Βουλευτής είχε υπογραμμίσει την «άθλια οικονομική κατάσταση που βρίσκονται οι δικαιούχοι, καθώς το Υπουργείο ουσιαστικά έχει προχωρήσει σε μια στάση πληρωμών, μην καταβάλλοντας τα χρωστούμενα των ετών 2015, 2016 και 2017».

Στην απάντησή του το Υπουργείο υπογραμμίζει ότι τα Δασαρχεία και οι Διευθύνσεις Δασών που έχουν ολοκληρώσει τις διαδικασίες πραγματοποίησης και καταχώρησης των απαραίτητων διοικητικών και επιτόπιων ελέγχων, μπορούν να αποστείλουν τις σχετικές παρτίδες πληρωμής στον ΟΠΕΚΕΠΕ για τα έτη 2015 και 2016.

Υπογραμμίζεται, επίσης ότι η δυνατότητα δημιουργίας παρτίδων πληρωμής για το έτος εφαρμογής 2017 θα δοθεί μέχρι τα τέλη Αυγούστου του 2018.

Το Υπουργείο απέφυγε να απαντήσει για ποιο λόγο υπήρξε αυτή καθυστέρηση στις πληρωμές και για ποιο λόγο εφόσον είχαν εισπραχθεί τα σχετικά χρήματα για τις δασικές γαίες από την Ε.Ε. δεν διατέθηκαν άμεσα στους αγρότες.

Ολόκληρη η απάντηση εδω https://www.agrotypos.gr/images/stories/file/daswsi%20gaiwn.pdf

Πηγή:agrotypos