Με συμπλήρωση ΑΤΑΚ ξεμπλοκάρει η πληρωμή για 5.628 αγρότες, τι γίνεται με τις αντιρρήσεις επί δασικών χαρτών

2018-10-30

Στα κέντρα όπου και υπέβαλαν τις δηλώσεις ΟΣΔΕ, θα πρέπει να απευθυνθούν, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, όσοι αγρότες έμειναν εκτός α' δόσης βασικής ενίσχυσης, ώστε να ξεμπλοκάρει η ενίσχυση και να πληρωθούν τα χρήματά τους, όταν μπει η δεύτερη δόση, στα μέσα Δεκεμβρίου, όπως και αναμένεται. 

Σύμφωνα με τον ΟΠΕΚΕΠΕ «5.628 αγρότες που δεν πληρώθηκαν, όπως αναφέρθηκε και σε ανακοίνωση του οργανισμού την Παρασκευη, αφορούν περιπτώσεις αγροτεμαχίων μη ταυτοποιημένων λόγω λάθους ή μη συμπλήρωσης του ΑΤΑΚ».

Αυτοί λοιπόν οι παραγωγοί θα πρέπει να μεταβούν στις πύλες ΟΣΔΕ (ΚΕΑ τα λέει ο ΟΠΕΚΕΠΕ) και να το διορθώσουν, ώστε να μπουν στην επόμενη πληρωμή.

Σύμφωνα με τον ΟΠΕΚΕΠΕ, κατά την πληρωμή της β' δόσης «δεν πληρώθηκαν επίσης (δεν αναφέρεται ο αριθμός, ανήκουν στις «εξατομικευμένες περιπτώσεις»), όλοι όσοι δεν είχαν κάνει καμία ενέργεια σε σχέση με τους δασικούς χάρτες, παρόλο που το αγροτεμάχιό τους εμφανιζόταν ως δασικό».

Τέλος, σημειώνεται, όπως προανήγγειλε μόνον ο ΑγροΤύπος από την περασμένη Πέμπτη 25 Οκτωβρίου, ότι όσοι έχουν υποβάλει αντίρρηση, πληρώθηκαν κανονικά, μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία εξέτασης της αντίρρησης.

Πηγή:agrotypos