Παράταση στις ημερομηνίες για τα Σχέδια Βελτίωσης ανακοίνωσε το ΥπΑΑΤ

2018-10-03

Σε νέα παράταση στις ημερομηνίες που αφορούν την οριστικοποίηση των σχεδίων βελτίωσης προχώρησε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, όπως προανήγγειλε ο ΑγροΤύπος.

Σημειωτέον ότι νέα, ολιγοήμερη παράταση στις ημερομηνίες των σχεδίων βελτίωσης ζήτησε την Δευτέρα από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Σταύρο Αραχωβίτη, το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΓΕΩΤΕΕ), με σχετική επιστολή που του απέστειλε.

Στις 2 Οκτωβρίου, σημειώνεται, εκπνέει η προθεσμία οριστικοποίησης των ηλεκτρονικών αιτήσεων και στις 9 Οκτωβρίου η προθεσμία υποβολής των φυσικών φακέλων, όσον αφορά στα Σχέδια Βελτίωσης.

«Για την αντιμετώπιση των σχετικών προβλημάτων και την επιτυχή ολοκλήρωση του Μέτρου, θεωρούμε επιβεβλημένη την ολιγοήμερη παράταση των σχετικών προθεσμιών, ζητώντας συγκεκριμένα την παράταση της οριστικοποίησης στο ΠΣΚΕ του πρώτου και του δεύτερου σταδίου ηλεκτρονικής υποβολής μέχρι τις 09/10/2018, όσο και της προθεσμίας υποβολής του φυσικού φακέλου στην οικεία ΔΑΟΚ μέχρι τις 16/10/2018», αναφέρει χαρακτηριστικά στην σχετική επιστολή που υπογράφει ο πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ Σπύρος Μάμαλης.

Η ανακοίνωση του ΥπΑΑΤ

Ολιγοήμερη παράταση ημερομηνιών για την υποβολή Σχεδίων Βελτίωσης
Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ) ενημερώνει ότι λόγω των πρόσφατων σφοδρών καιρικών συνθηκών οι οποίες δημιούργησαν προβλήματα στην πρόσβαση αρκετών περιοχών της χώρας στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ), υπογράφηκε η τροποποίηση της πρόσκλησης του Υπομέτρου 4.1 (Σχέδια Βελτίωσης) σχετικά με τη χορήγηση ολιγοήμερης τεχνικής παράτασης.
Ειδικότερα:
α) Ως καταληκτική ημερομηνία και ώρα υποβολής (οριστικοποίησης) τόσο του πρώτου όσο και του δευτέρου σταδίου ορίζεται η Παρασκευή, 05/10/2018 και ώρα 13.00.
β) Ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής του φυσικού φακέλου ορίζεται η Δευτέρα, 15/10/2018.
γ) Αιτήματα από-οριστικοποίησης γίνονται δεκτά έως την Πέμπτη, 04/10/2018 και ώρα 13:00 με εμπρόθεσμη υποβολή αιτήματος στην τεχνική υποστήριξη (helpdesk) του ΠΣΚΕ, εντός της εφαρμογής ependyseis.gr
Επισημαίνεται ότι αιτήματα από-οριστικοποίησης που έχουν υποβληθεί εκπρόθεσμα (δηλαδή μετά από τις 27/9), πρέπει να υποβληθούν εκ νέου στην τεχνική υποστήριξη (helpdesk) του ΠΣΚΕ εντός της εφαρμογής ependyseis.gr προκειμένου να μην υπάρχει η πιθανότητα εκ παραδρομής μη οριστικοποίησής τους.

Πηγή:agrotypos