Ως 14 Σεπτέμβρη οι οριστικοποιήσεις στα Σχέδια Βελτίωσης

2018-08-30

Νέα παράταση, μέχρι τις 14 Σεπτεμβρίου στην οριστικοποίηση των φακέλων για τα Σχέδια Βελτίωσης, προς διευκόλυνση της διαδικασίας έχει ανακοινώσει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξη. 

Μελετητές γεωπόνοι και ΓΕΩΤΕΕ ζητούσαν παράταση, σημειώνοντας ως αιτία τους γνωστούς ρυθμούς της δημόσιας διοίκησης τη «νεκρή» περίοδο του καλοκαιριού. Μια διαδικασία, που έχει ήδη πάει πίσω, με τον Σύνδεσμο Εισαγωγέων-Αντιπροσώπων Μηχανηµάτων (ΣΕΑΜ) να έχει κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για την αύξηση του αριθμού των αιτήσεων χωρίς αντίκρισμα, δεδομένου ότι ο προϋπολογισμός του προγράμματος είναι συγκεκριμένος και δεν αυξάνεται, ενώ και σε δεύτερη φάση αναμένονται περαιτέρω προβλήματα και καθυστερήσεις στη διαδικασία των αξιολογήσεων, που δεν βοηθάνε τις επενδύσεις των αγροτών, αλλά ούτε την αγορά να κινηθεί.

Από την πλευρά τους, οι σύμβουλοι-μελετητές τονίζουν τη «δυσκαμψία» των δημόσιων υπηρεσιών, καθώς μέσα στον Αύγουστο είναι πολλοί οι υπάλληλοι (συμβολαιογράφοι, μηχανικοί κ.α.) που βρίσκονται σε άδεια, με αποτέλεσμα μια σειρά από απαραίτητα έγγραφα (θεωρήσεις, βεβαιώσεις, κ.α.) που απαιτούνται για να συμπληρωθεί ο φάκελος να καθυστερούν. Μάλιστα, δεν είναι λίγοι οι γεωπόνοι που εκφράζουν φόβους για κατάθεση φακέλων με ελλείψεις, εκκρεμότητες, αλλά και λάθη, τα οποία θα κληθούν να διορθώσουν εκ των υστέρων, αν κάτι τέτοιο είναι εφικτό.

Στην ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρονται τα εξής:

Το ΥΠΑΑΤ ενημερώνει ότι, ύστερα από αίτημα του ΓΕΩΤΕΕ και με γνώμονα τη διευκόλυνση της διαδικασίας, υπογράφηκε τροποποίηση της πρόσκλησης του Υπομέτρου 4.1 (Σχέδια Βελτίωσης) σχετικά με τη χορήγηση ολιγοήμερης τεχνικής παράτασης.

Οι νέες καταληκτικές ημερομηνίες ορίζονται ως εξής:

α) Ως προθεσμία για την υποβολή εγγράφων για θεώρηση στις ΔΑΟΚ καθορίζεται η 30/8/2018.

β) Ως προθεσμία για την ηλεκτρονική οριστικοποίηση του πρώτου και του δευτέρου σταδίου της αίτησης ορίζεται η 14/09/2018 και ώρα 13:00, ενώ σε ό,τι αφορά στα αιτήματα από-οριστικοποίησης θα γίνονται δεκτά έως τις 10/09/2018.

γ) Ως προθεσμία για την υποβολή του φυσικού φακέλου στις ΔΑΟΚ ορίζεται η 01/10/2018.

Πηγή:dikaiologitika.gr