Νέες πληρωμές αποζημιώσεων προγραμματίζει ο ΕΛΓΑ για τη Μεγάλη Τετάρτη

2019-04-16

Από το γραφείο της βουλευτή Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεοδώρας Τζάκρη ανακοινώθηκε ότι, σύμφωνα με ενημέρωση που είχε η βουλευτής από την Προϊσταμένη του ΕΛΓΑ Βεροίας κ. Μαρία Παππά και την επόπτη κ. Αβραμίδου, στην πληρωμή που θα πραγματοποιηθεί από τον ΕΛΓΑ την Μεγάλη Τετάρτη θα πληρωθούν οι παραγωγοί όλων των δημοτικών διαμερισμάτων των Δήμων Πέλλας και Σκύδρας για ζημιές από χαλαζοπτώσεις, βροχοπτώσεις, ανεμοθύελλες κ.λπ. που υπέστησαν στα αγροκτήματά τους κατά την καλλιεργητική περίοδο του 2018. 

Εξαίρεση θα υπάρξει μόνο για το δημοτικό διαμέρισμα Πλαγιαρίου για τη χαλαζόπτωση της 23ης Ιουλίου, το δημοτικό διαμέρισμα Προφήτη Ηλία για τις ζημιές από τη χαλαζόπτωση της 3ης Ιουνίου, το δημοτικό διαμέρισμα Αξού για τις ζημιές από ανεμοθύελλα και κάποιες ζημιές του Σεπτεμβρίου από βροχοπτώσεις, ανεμοθύελλες κ.λπ. στα δημοτικά διαμερίσματα Εσωβάλτων και Ακρολίμνης λόγω καθυστέρησης των εκτιμητών - γεωπόνων στη σύνταξη των πινάκων με τις ζημίες στα ως άνω δημοτικά διαμερίσματα και εξ αυτού του λόγου την μη δυνατότητα μηχανογράφησης από τον ΕΛΓΑ των σχετικών πινάκων μέχρι την προσεχή Δευτέρα, με αποτέλεσμα να μην προλαβαίνουν να ενταχθούν στην πληρωμή της Μεγάλης Τετάρτης.

Η πληρωμή των ως άνω δημοτικών διαμερισμάτων που εξαιρούνται από την πληρωμή της Μεγάλης Τετάρτης θα γίνει στην πρώτη πληρωμή του ΕΛΓΑ που θα γίνει μετά το Πάσχα και ολοκληρώνει τις πληρωμές του ΕΛΓΑ προς τους παραγωγούς των Δήμων Πέλλας και Σκύδρας για τις ζημίες που υπέστησαν στα αγροτεμάχιά τους από χαλαζοπτώσεις, βροχοπτώσεις, ανεμοθύελλες κ.λπ. κατά την περυσινή καλλιεργητική περίοδο (2018).

Πηγή:agrotypos