Νέα προσπάθεια Κόκκαλη για προκαταβολές προγραμμάτων αγροτών μέσω ταμείου παρακαταθηκών

2018-09-13

Η εξεύρεση χρηματοδότησης από τους αγρότες για τη συμμετοχή στα αγροτικά προγράμματα, όπως τα σχέδια βελτίωσης για παράδειγμα, προβληματίζει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, όπως και το γεγονός ότι για να λάβει προκαταβολή της επιδότησης απαιτείται συνήθως εγγυητική επιστολή από τράπεζα. 

Αυτό διεφάνη και στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε η νέα ηγεσία την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2018, στο μέγαρο της πλατείας Βάθης.

Στο ζήτημα αυτό της αδυναμίας σε πολλές περιπτώσεις για τους αγρότες, συμμετοχής στα σχέδια, λόγω έλλειψης ρευστότητας στάθηκε και ο υφυπουργός, κ. Βασίλης Κόκκαλης, ο οποίος πριν από ένα χρόνο περίπου, κατέβαλε προσπάθειες ώστε να επιλυθεί το ζήτημα με βοήθεια από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, προσπάθεια που δεν ευοδώθηκε όμως.

Βέβαια, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός, ενώπιον εκπροσώπων του Τύπου «κάνουμε πάλι προσπάθεια ώστε την προκαταβολή θα την καταβάλει το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων απαλλάσσοντας τους αγρότες - δικαιούχους, τις αγροτικές επιχειρήσεις από έξοδα φακέλου αλλά και δίνοντας ουσιαστική διευκόλυνση σε αυτούς που αδυνατούσαν και αδυνατούν να λάβουν τραπεζική εγγυητική επιστολή».

Πηγή:agrotypos