Να αρχίσει να εφαρμόζεται άμεσα το μέτρο της αναγραφής χώρας προέλευσης κρέατος στην ταμειακή ζητούν οι χοιροτρόφοι, τι λέει το ΥπΑΑΤ

2018-09-14

Ανενεργό εξακολουθεί να παραμένει το μέτρο της αναγραφής προέλευσης κρέατος πάνω στην απόδειξη που εκδίδει κάθε ταμειακή μηχανή, παρότι θεσπίστηκε με Νόμο και έπρεπε να ισχύει από τις 18 του περασμένου Απριλίου. Για το θέμα συζήτησαν πριν από λίγες ημέρες, οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Χοιροτροφικών Συλλόγων Ελλάδος, με τη νέα υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κα Ολυμπία Τελιγιορίδου. Όπως εξήγησε μιλώντας στον ΑγροΤύπο, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, κ. Μπούρας «η υφυπουργός άκουσε με προσοχή τις προτάσεις και τις παρατηρήσεις μας και μας υποσχέθηκε πως το επόμενο διάστημα, θα ληφθούν μέτρα κατά των ελληνοποιήσεων». Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, τα μέτρα αυτά θα αφορούν εκτός των προϊόντων ζωικής προέλευσης και τα αγροτικά προϊόντα, όπως για παράδειγμα τα φασόλια. 

Στη συζήτηση, όπου συμμετείχαν ο πρόεδρος κ. Μπούρας, ο αντιπρόεδρος κ. Στραβογιάννης και μέλη της Ομοσπονδίας, επικράτησε κλίμα συνεννόησης και κατανόησης για το σημαντικό ρόλο της χοιροτροφίας σε μια αναπτυξιακή προοπτική της κτηνοτροφικής παραγωγής, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο.

Συζητήθηκαν ζητήματα αντιμετώπισης προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο κλάδος όπως οι ελληνοποιήσεις, καθώς επίσης και μέτρα προφύλαξης από μεταδιδόμενες νόσους κ.λπ. Σύμφωνα με τον κ. Μπούρα «υπ' αριθμόν ένα πρόβλημα για τον κλάδο, παραμένουν οι ελληνοποιήσεις».

«Η κα Τελιγιορίδου αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα της κτηνοτροφίας για την Ελληνική οικονομία και τόνισε τη σημασία που δίνει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην αναζωογόνηση της Ελληνικής υπαίθρου», αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Τέλος, «συμφωνήθηκε να υπάρχει μια αγαστή συνεργασία ανάμεσα στους παραγωγούς και το Υπουργείο, γεγονός που όπως τόνισε η κ. Τελιγιορίδου, αποτελεί την βασική προϋπόθεση για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο κλάδος της χοιροτροφίας», σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Πηγή:agrotypos