Μπαίνει στην αγορά βαμβακιού η ΕΑΣ Τρικάλων και ανακοινώνει τιμή υψηλότερη σε σχέση με πέρσι, στα 57 λεπτά έφτασε η τιμή στη Βοιωτία

2018-09-25

Η ΕΑΣ Τρικάλων ανακοινώνει ότι παραλαμβάνει βαμβάκι στα εκκοκκιστήρια του Μεγαλοχωρίου και του Νέου Μοναστηρίου. Οι παραγωγοί έχουν τις εξής επιλογές: 1) Κλειστή τιμή (θα ανακοινώνεται καθημερινά στα εκκοκκιστήρια) και άμεση πληρωμή. 2) Ανοιχτή τιμή η οποία θα κλείνει κατ' επιλογή του παραγωγού μέχρι 20 Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑγροΤύπου, φέτος η τιμή εκκίνησης της τιμής παραγωγού (κλειστή τιμή) ξεκινά σε υψηλότερα επίπεδα σε σχέση με πέρσι. 

Θυμίζουμε το 2017 ο όµιλος ∆οντά-Επίλεκτος και η ΕΑΣ Τρικάλων είχαν ανακοινώσει τιµή παραλαβής για το σύσπορο βαµβάκι που παραδίδεται στο εκκοκκιστήριο στα 53 λεπτά το κιλό, µε την έναρξη κιόλας της εµπορικής περιόδου (στις 7/10/2017). Αυτές τις ημέρες στη Βοιωτία παραδίνεται το βαμβάκι στα 57 λεπτά το κιλό (ο ΑγροΤύπος είχε κάνει σχετικό ρεπορτάζ).

Όπως επισημαίνει η ΕΑΣ Τρικάλων προμηθεύτηκε και διαθέτει, χωρίς καμία επιβάρυνση για τους παραγωγούς, πλατφόρμες μεταφοράς βαμβακιού τις οποίες μπορούν να παραλαμβάνουν από τα εκκοκκιστήρια.