Μετά το Πάσχα η νέα πρόταση ΥπΑΑΤ για τα τρακτέρ των Σχεδίων Βελτίωσης

2019-04-24

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα (22/4) συνάντηση στο ΥπΑΑΤ, του Προεδρείου του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Μηχανημάτων (ΣΕΑΜ) με τον Υπουργό κ. Σταύρο Αραχωβίτη, με θέμα την επίλυση των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν από την δημοσιοποίηση από πλευράς της Διαχειριστικής Αρχής, καταλόγου με ανώτατες επιλέξιμες τιμές ελκυστήρων για τα Σχέδια Βελτίωσης. Όπως δήλωσαν στον ΑγροΤύπο εκπρόσωποι του ΣΕΑΜ, «η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα και η στάση του κ. Αραχωβίτη ήταν πολύ θετική». 

«Μετά το Πάσχα αναμένεται να κατατεθεί η νέα πρόταση από το ΥπΑΑΤ για τον καθορισμό των ανώτατων επιλέξιμων τιμών των ελκυστήρων (τρακτέρ) από τα Σχέδια Βελτίωσης», πρόσθεσαν.
Στην συνάντηση ήταν παρών και ο Γενικός Γραμματέας κ. Κασίμης καθώς και στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής.
Η ανακοίνωση του ΣΕΑΜ αναφέρει τα εξής:
«Ο Υπουργός έδειξε να κατανοεί πλήρως τα προβλήματα που δημιούργησε η ύπαρξη του τιμοκαταλόγου και υποσχέθηκε να δώσει λύση, ενώ τόσο ο Γενικός Γραμματέας όσο και τα υπόλοιπα στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής επέδειξαν διάθεση να συνεργαστούν για την επίλυση του προβλήματος. Η οριστική διευθέτηση του θέματος θα γίνει αμέσως μετά το Πάσχα, με στόχο να προχωρήσουν οι αξιολογήσεις με γρήγορους ρυθμούς.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία έγινε σε πολύ καλό κλίμα, και οι δυο πλευρές συμφώνησαν ότι η κατανομή των επιδοτήσεων θα πρέπει να γίνει με απόλυτα διαφανή τρόπο και με βάση τις πραγματικές αξίες των επενδύσεων. Ο ΣΕΑΜ δεσμεύτηκε ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια και θα συνεργαστεί με την Διαχειριστική Αρχή, προς αυτή τη κατεύθυνση.
Επ' ευκαιρία της συνάντησης ο Γενικός Γραμματέας κ. Κασίμης ενημέρωσε τους εκπροσώπους του ΣΕΑΜ ότι εξελίσσονται πολύ θετικά, τόσο το θέμα της αύξησης του προϋπολογισμού των Σχεδίων Βελτίωσης, όσο και των χρηματοδοτικών εργαλείων που θα στηρίξουν την υλοποίηση των επενδύσεων».

Πηγή:agrotypos