Μετά το 2020 η υπογραφή της συμφωνίας για τη νέα ΚΑΠ βλέπουν όλο και περισσότεροι ευρωβουλευτές

Είναι σχεδόν βέβαιο ότι οι αλλαγές στην Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) της ΕΕ θα καθυστερήσουν μετά το 2020. Μάλιστα σύμφωνα με όσα αναφέρει η ιρλανδική independent παρά το γεγονός ότι ο Επίτροπος Γεωργίας Φιλ Χόγκαν επιμένει ότι μια συμφωνία μπορεί να γίνει μέχρι το τέλος του επόμενου έτους, οι αξιωματούχοι της ΕΕ και οι ευρωβουλευτές κάνουν λόγο για το αντίθετο. 

Ειδικότερα ο Ιρλανδός ευρωβουλευτής Ματ Κάρθυ του κόμματος Σιν Φέιν (Sinn Féin) λέει ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Κοινοβούλιο είναι «πολύ φιλόδοξοι» στη σκέψη τους και είναι πιθανό ότι οι συζητήσεις δεν θα ολοκληρωθούν εγκαίρως.

Αναφέρει επίσης ότι ένας νέος αρμόδιος για θέματα γεωργίας, ο οποίος αναμένεται να αναλάβει καθήκοντα αργότερα φέτος, θα θέλει να θέσει τη δική του σφραγίδα στις συνομιλίες.

Σημειώνεται ότι οι ευρωβουλευτές θα ψηφίσουν τη διαπραγματευτική τους θέση την ερχόμενη Τρίτη 2 Απριλίου, ενώ το Κοινοβούλιο στο σύνολό του είναι απίθανο να το ψηφίσει πριν από τις εκλογές του Μαΐου.

«Οι πιθανότητες να υπογραφεί αυτή η εντολή είναι σχεδόν μηδενικές», δήλωσε ο κ. Κάρθυ, ένας από τους τρεις ιρλανδούς ευρωβουλευτές στην κοινοβουλευτική επιτροπή γεωργίας.

Ωστόσο ο επίτροπος Χόγκαν δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι «Έχουμε θέσει τις γενικές αρχές σε επίπεδο ΕΕ, οι οποίες πρέπει να είναι κοινές και δεσμευτικές για όλους».

Πηγή:agronews