Μεγάλες οι καθυστερήσεις πληρωμών στους δικαιούχους του προγράμματος δάσωσης γαιών

2018-08-02

Επιστολή προς το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων απέστειλε ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης, ζητώντας να ενημερωθεί για την καθυστέρηση στις πληρωμές των Καλλιεργητών, οι οποίοι δεν έχουν λάβει τη χρηματοδότηση του προγράμματος «Δάσωσης Γεωργικών Γαιών».
Η επιστολή πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια και της πρόσφατης συνάντησης εργασίας με τον πρόεδρο του ΓΕΩΤΕΕ Θράκης κ. Τριαντάφυλλο Παπαδάκη, στη διάρκεια της οποίας υπήρξε διεξοδική συζήτηση για το ίδιο θέμα. 

Πιο αναλυτικά, στην επιστολή, αναφέρεται η σημασία που έχει ο Αγροτικός τομέας για την περιοχή της Ροδόπης, επισημαίνεται δε πως το εύρος συμμετοχής της ΑΜΘ στο πρόγραμμα της «Δάσωσης Γεωργικών Γαιών» αντιστοιχεί στο 40% του πανελλήνιου συνόλου, αφορά περίπου 2.000 αγρότες με 6.000 αιτήσεις-φακέλους που παραμένουν σε εκκρεμότητα και απλήρωτοι για την τριετία 2015 - 2018.
Για τους λόγους αυτούς, ο κ. Τσαλικίδης ζήτησε από το αρμόδιο Υπουργείο την στήριξη των Αγροτών της περιοχής μας, την προσθήκη κινήτρων και την ενίσχυσή τους με κάθε τρόπο για να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στις δύσκολες απαιτήσεις της καθημερινότητας.
Καταλήγοντας, ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης απευθύνει ερώτημα σχετικά με τα αίτια αυτής της καθυστέρησης των πληρωμών του Μέτρου της «Δάσωσης των Γαιών» (ακακίες, λεύκες, μουριές κ.α.) ζητώντας μια υπεύθυνη απάντηση για την ημερομηνία έναρξης των πληρωμών.

Πηγή:agrotypos