Με ευθύνη Κασίμη «σπάει» ο τιμοκατάλογος των τρακτέρ και έρχονται διευθετήσεις

2019-04-16

Παράθυρο για «λελογισμένες» τροποποιήσεις της εγκυκλίου, που έχει σταλεί στους αξιολογητές των σχεδίων βελτίωσης για τους γεωργικούς ελκυστήρες κι έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις σε συντελεστές του χώρου, άφησε ο γενικός γραμματέας του ΥπΑΑΤ, Χαράλαμπος Κασίμης, ξεκαθαρίζοντας, ωστόσο, πως η ντιρεκτίβα δεν θα αποσυρθεί. 

«Έχουμε πει ότι βελτιώσεις θα κάνουμε διότι κατανοούμε ορισμένα από τα επιχειρήματα που έχουν διατυπωθεί. Δεν τα αποδεχόμαστε όλα γιατί έχουμε κάνει και εμείς τη δουλειά μας και νομίζω ότι την έχουμε κάνει σωστά», ανέφερε ο κ. Κασίμης, προαναγγέλλοντας νέα 3η συνάντηση με τους εκπροσώπους του ΣΕΑΜ, μέσα στις επόμενες ημέρες.

Μιλώντας στο διεθνές συνέδριο για το ροδάκινο, που οργανώθηκε στο πλαίσιο της έκθεσης Freskon, το περασμένο Σάββατο 13 Απριλίου, ο κ. Κασίμης υποστήριξε, ακόμη, πως «δεν πρόκειται για τιμοκατάλογο και αυτό είναι λάθος. Το έχουμε πει επανειλημμένα, αφορά μια εγκύκλιο προς τους αξιολογητές, ένα εσωτερικό δικό μας έγγραφο, σε ό,τι αφορά στο ύψος των επιλέξιμων δαπανών, με βάση την έρευνα που έχουμε κάνει», συμπληρώνοντας πως στόχος της πολιτικής του υπουργείου είναι η εξορθολογικοποίηση των δαπανών και πως υπό την έννοια αυτή δεν πρόκειται να υπάρξει απόσυρση της εσωτερικής εγκυκλίου.

«Είναι ευθύνη μας να το κάνουμε, διότι έχουμε διαπιστώσει μια σειρά πράγματα. Υπήρχε πρόβλημα σοβαρό στις προσφορές που είχαν κατατεθεί και επιχειρούμε να βάλουμε τάξη. Αυτό θα κάνουμε γιατί πιστεύουμε πως είναι προς το συμφέρον του αγροτικού κόσμου», είπε χαρακτηριστικά και επανέλαβε πως ο διάλογος δεν έχει κλείσει, μπορεί να γίνουν συμβιβασμοί και ότι στόχος του υπουργείου είναι να στηρίξει τον εκσυγχρονισμό του εγχώριου πρωτογενούς τομέα.

Πηγή:agronews