Καταπέλτης το πόρισμα ευφυούς γεωργίας από το Ελεγκτικό Συνέδριο

2019-07-17

Ταφόπετρα στην αποικιοκρατική προκήρυξη της γνωστής μηχανοπαρέας που διεκδικούσε με φωτογραφικό διαγωνισμό και υπόγειες διεργασίες το περιβόητο πρόγραμμα ύψους 33 εκατ. ευρώ για δήθεν εγκατάσταση συστημάτων ευφυούς γεωργίας, αποτελεί η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που εκδόθηκε πριν από λίγες ώρες. 

Πρόκειται για την απόφαση που ανέμεναν με ανυπομονησία οι εμπλεκόμενοι στον εν λόγω διαγωνισμό, προκειμένου να εισπράξουν την προκαταβολή ύψους 8 εκατ. ευρώ για την οποία μάλιστα την Παρασκευή προ των εκλογών της 7ης Ιουλίου, υπογράφθηκε και πέρασε σε ΦΕΚ απόφαση η οποία δεσμεύει από τον κρατικό προϋπολογισμό το αντίστοιχο ποσό για χάρη της μηχανοπαρέας.

Η εκδίκαση της υπόθεσης από ΣΤ' Τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου χαρακτηρίζει το διαγωνισμό ο οποίος προηγήθηκε για το συγκεκριμένο έργο φωτογραφικό, καθώς περιορίζει με συγκεκριμένο τρόπο το εύρος των ενδιαφερόμενων, ενώ θεωρεί μη έγκυρη και τη σύμβαση η οποία έχει συναφθεί μεταξύ των υποψήφιων γι' αυτό κρίνοντας έκπτωτους ορισμένους εξ αυτών.

Η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου αποτρέπει έστω και την τελευταία στιγμή, όπως όλα δείχνουν, ένα μεγάλο σκάνδαλο που ήταν εδώ και καιρό σε εξέλιξη χωρίς να απαλλάσσει τους εμπνευστές και τους εμπλεκόμενους σ' αυτό. Έρχεται μάλιστα σε καλή στιγμή, καθώς αποκαθηλώνει την εικόνα που προσπαθούσαν εδώ και καιρό να δημιουργήσουν οι βασικοί εμπνευστές του όλου σχεδίου κατασπατάλησης του δημοσίου χρήματος.

Πηγή:agornews