Η υφυπουργός Εσωτερικών σε ημερίδα για την άμπελο στον ‘Ιασμο Ροδόπης

2018-11-05

Στην ποιότητα των αγροδιατροφικών προϊόντων της Μακεδονίας και της Θράκης, τα οποία χαρακτήρισε εξαιρετικά, αναφέρθηκε το πρωί της Κυριακής 4/11 η υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδια για θέματα Μακεδονίας - Θράκης, Κατερίνα Νοτοπούλου, στη διάρκεια ημερίδας για την άμπελο και την παραγωγή τσίπουρου που πραγματοποιήθηκε στον 'Ιασμο του νομού Ροδόπης.

Η κ. Νοτοπούλου, προσκεκλημένη του πολιτιστικού συλλόγου Ιάσμου, κατά τον χαιρετισμό της στις εργασίες της ημερίδας στάθηκε στην προσπάθεια της κυβέρνησης να βελτιώσει τη θέση των ελληνικών προϊόντων αγροδιατροφής στην πυραμίδα των εξαγωγών, διεκδικώντας μεγαλύτερο μερίδιο στις διεθνείς αγορές.

'Οπως είπε η υφυπουργός, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης προχωρά σε συντονισμένες δράσεις που θα αναδείξουν την ποιότητα των ελληνικών προϊόντων μέσω της εκπόνησης ενός Εθνικού Συστήματος Πιστοποιημένης Ποιότητας αγροτικών προϊόντων που να αναγνωρίζεται διεθνώς.

Πρόσθεσε δε ότι η πορεία ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας περνά μέσα από τον αγροδιατροφικό τομέα, συμπληρώνοντας ότι η κυβέρνηση στηρίζει και είναι αποφασισμένη να στηρίξει με κάθε τρόπο τον αγροτικό κόσμο.

Η κ. Νοτοπούλου ευχήθηκε η γιορτή να γίνει ένας τοπικός πολιτιστικός θεσμός και το φημισμένο τσίπουρο Ιάσμου να μετατρέψει τον τόπο σε αγροτο-τουριστικό προορισμό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ