Η πρώτη θεριζοαλωνιστική στον κόσμο χωρίς τιμόνι το 2020 από την Fendt

2019-07-03

Με κινητήρα MAN 16,2 λίτρων και απόδοση 790 ίππων, η νέα Fendt IDEAL 10 έρχεται σε ένα χρόνο από τώρα και θα διευθύνεται μόνο με ένα τζόιστικ. 


Σαν πιλοτήριο αεροσάφους θα μοιάζει η νέα καμπίνα της θηριώδους θεριζοαλωνιστικής μηχανή του ομίλου AGCO Fendt IDEAL 10, αφού σύμφωνα με τα λεγόμενα της εταιρείας θα είναι η πρώτη που ως σύστημα διεύθυνσης θα διαθέτει... μόνο ένα τζόιστικ!
Η Fendt θα λανσάρει το νέο της μηχάνημα σε ένα χρόνο ακριβώς (Ιούλιος 2020) και τα μέχρι τώρα στοιχεία λένε πως θα διαθέτει κινητήρα MAN απόδοσης 790 ίππων. Η νέα τεχνολογία που υποστηρίζει τον έλεγχο της θεριζοαλωνιστικής χωρίς τιμόνι ονομάζεται IDEALDrive. 

Σύμφωνα με την κατασκευάστρια, μέσα στην καμπίνα θα υπάρχει ένας μοχλός στα αριστερά και τίποτε άλλο, χαρακτηριστικό που θα προσφέρει φυσικά απόλυτη ορατότητα του πεδίου στο οποίο εργάζεται ο χειριστής.
Οι άλλες νέες τεχνολογίες που θα συνοδεύσουν τη Fendt IDEAL 10 θα είναι το νέο σύστημα καθαρισμού και ο πρωτοποριακός διαχωριστής Dual Helix, σύστημα που εφαρμόζεται δοκιμαστικά στις Fendt 8 και 9.
Εντωμεταξύ χθες το μεσημέρι (Τρίτη2 Ιουλίου) ο αντιπρόεδρος της εταιρείας Fendt και πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου AGCO/Fendt, Peter-Josef Paffen, σχολίασε σε ειδική συνέντευξη Τύπου: «Αυξάνουμε τις πωλήσεις των θεριζοαλωνιστικών μηχανών σε 460 μονάδες ετησίως εκ των οποίων 100 από αυτές είναι τα μεγάλα μοντέλα IDEAL».
O Peter-Josef Paffen ανέφερε μάλιστα ότι στόχοι της εταιρείας «πιάνονται» στην αγορά των ερπυστριοφόρων τρακτέρ, των ενσιρωτικών μηχανών, των χορτοδετικών και των ξηραντήρων.

Πηγή:agronews