Έρχεται στην Ελλάδα το app που ζυγίζει τα ζώα από απόσταση

2018-11-19

Σε σύντομο χρονικό διάστημα, ο Έλληνας κτηνοτρόφος θα έχει τη δυνατότητα να ζυγίζει τα ζώα του από απόσταση με ποσοστό ακρίβειας 95%.

Μία ουγγρική εταιρεία τεχνολογίας, η Agroninja, μετά από 5.000 δοκιμές ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει σε συγκεκριμένες χώρες της Ευρώπης την εφαρμογή αυτή που θα διευκολύνει τους κτηνοτρόφους στην καθημερινή τους εργασία.

Ο Gergely Boromisza, συνιδρυτής της εταιρείας Agroninja, ανέφερε στην «ΥΧ» ότι «η εταιρεία έχει αναπτύξει ένα εύκολο στη χρήση εργαλείο που επιτρέπει στον κτηνοτρόφο να έχει ακριβή καταγραφή βάρους σε οποιοδήποτε ζώο στην αγέλη του σε λιγότερο από μισό λεπτό χωρίς να αγγίζει το ζώο ή να κάνει κάποια ειδική προετοιμασία. 

Η τεχνολογία χρησιμοποιεί μια εξωτερική συσκευή σε συνδυασμό με φωτογραφίες που έχουν ληφθεί από απόσταση 2-6 μέτρων. Με αυτόν τον τρόπο, υπολογίζει το βάρος του ζώου και δίνει 95% ακριβή αποτελέσματα, ακόμη και όταν τα ζώα είναι σε κίνηση. Η εφαρμογή λαμβάνει υπόψη την κατάσταση, τη φυλή, το φύλο, την ηλικία και τη γενική εμφάνιση του ζώου, δίνοντας έναν μοναδικό αριθμό αναγνώρισης κάθε ζώου.

Η ουγγρική ομάδα τώρα διευρύνει το δίκτυο διανομής της σε Ελλάδα, Γερμανία, Γαλλία, Νότια Αφρική, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Βραζιλία, καθώς και στις ΗΠΑ.

Πηγή:ypaithros