Επιμένει η ανομβρία σε αρκετές περιοχές της χώρας, ανοίγουν τα δίκτυα οι ΤΟΕΒ

2018-11-06

Μεγάλο εξακολουθεί να παραμένει το πρόβλημα με την ανομβρία στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με αποτέλεσμα οι ΤΟΕΒ, όπου υπάρχει δυνατότητα να λαμβάνουν αποφάσεις, ν' ανοίξουν τα δίκτυα, για να ποτιστούν οι καλλιέργειες. 

Οξύ πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι αγρότες που προσπαθούν να φτιάξουν τα χωράφια τους για να σπείρουν, αλλά κι εκείνοι που έσπειραν και βλέπουν πως δεν φυτρώνει τίποτα λόγω ανομβρίας.
Ακόμη μεγαλύτερο θέμα αντιμετωπίζουν οι ελαιοπαραγωγοί, ιδίως όσοι έχουν ξηρικά χωράφια, καθώς οι καρποί άρχισαν πάλι να σταφιδιάζουν.
Πρόβλημα έχουν οι ελιές Καλαμών, με τη συγκομιδή να έχει ολοκληρωθεί σε ένα αρκετά μεγάλο βαθμό, αλλά και οι λαδοελιές, που πριν συγκομιστούν γίνονται σταφίδες, είτε καταλήγουν με ευκολία στο έδαφος, λόγω της μεγάλης ξηρασίας.
Όπως έχει γράψει ΑγροΤύπος, μεγάλα θέματα με την ξηρασία αντιμετωπίζουν οι αγρότες στη δυτική Ελλάδα, όπου υπάρχει ο μεγάλος όγκος της επιτραπέζιας ελιάς φέτος.
Σημειωτέον πάντως ότι αρκετοί ΤΟΕΒ, έπειτα και από τα δημοσιεύματα του ΑγροΤύπου, ανοίγουν και πάλι τα δίκτυα αυτή την εβδομάδα, για να ποτίσουν οι αγρότες.
Ένας από αυτούς, είναι και ο ΤΟΕΒ Κατοχής, μιας περιοχής λίγο έξω από το Μεσολόγγι, μιας περιοχής με μεγάλη παραγωγή ελιάς ειδικά φέτος. 

Πηγή:agrotypos