Εκδόθηκε η ΚΥΑ για τα de minimis στα αχλάδια, έρχονται και αποζημιώσεις ΕΛΓΑ την επόμενη εβδομάδα

2019-06-18

Από το γραφείο της βουλευτή Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ, κας Θεοδώρας Τζάκρη ανακοινώθηκε ότι «εκδόθηκε την Πέμπτη η Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπογράφεται από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Σταύρο Αραχωβίτη και τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Χουλιαράκη για την ενίσχυση όλων των παραγωγών αχλαδιού της ποικιλίας «ΚΡΥΣΤΑΛΙΑ» με το συνολικό ποσό 1.227.000 ευρώ σε ολόκληρη τη χώρα, καλλιέργεια που συνολικά ανέρχεται σε 17.000 στρέμματα, εκ των οποίων 1.300 στρέμματα περίπου στην Πέλλα σε πλήρη παραγωγή, με ενισχύσεις de minimis, λόγω της μειωμένης παραγωγής της περυσινής καλλιεργητικής περιόδου. 

«Η τιμή της ενίσχυσης ανέρχεται σε 70 ευρώ ανά στρέμμα. Η καταβολή θα γίνει άμεσα βάσει των δηλώσεων του ΟΣΔΕ της περυσινής καλλιεργητικής περιόδου», καταλήγει η βουλευτής.

Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε η Θεοδώρα Τζάκρη, εξεδόθη η ΚΥΑ για την καταβολή του υπολοίπου 30% των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ.

Συγκεκριμένα, από το γραφείο της βουλευτή Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κας Θεοδώρας Τζάκρη ανακοινώθηκε ότι εξεδόθη την Πέμπτη από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σταύρο Αραχωβίτη και τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Χουλιαράκη η Κ.Υ.Α. για την καταβολή του υπολοίπου 30% των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ στους ζημιωθέντες παραγωγούς.

Η καταβολή των δικαιούμενων ποσών θα γίνει στους λογαριασμούς των δικαιούχων εντός των ημερών, τόνισε η βουλευτής, με τις πληροφορίες του ΑγροΤύπου ν' αναφέρουν ότι αυτό θα γίνει στο τέλος της επόμενης εβδομάδος.

Πηγή:agrotypos