Εγκρίσεις και πληρωμές στα Σχέδια Βελτίωσης εντός του 2019

2019-10-08

Άμεση ολοκλήρωση των αξιολογήσεων στις επενδυτικές προτάσεις των Σχεδίων Βελτίωσης και πληρωμές των δικαιούχων ακόμη και πριν την εκπνοή του 2019, υποσχέθηκε η ηγεσία του ΥπΑΑΤ σε αντιπροσωπεία 15 αγροτών από την κεντρική και βόρεια Ελλάδα. 


Ταυτόχρονα, άφησε ανοικτό παράθυρο για βελτιωτικές παρεμβάσεις στα θέματα του ΕΛΓΑ, της φορολογίας των επιδοτήσεων, του net metering και στο... βάθος και του αγροτικού πετρελαίου, ενώ εξετάστηκε και το τί φέρνει η νέα ΚΑΠ. 

Η συνάντηση έγινε στο Μέγαρο της Πλατείας Βάθη, την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου και είχε χαρακτηριστικά... μαραθωνίου, καθώς διήρκεσε περίπου τέσσερις ώρες και όπως ανέφερε στην Agrenda ο πρόεδρος του Πανσεραϊκού Αγροτικού Συλλόγου, Διαμαντής Διαμαντόπουλος, που μετείχε σε αυτή, στο τραπέζι της συζήτησης έπεσαν όλα τα θέματα που καίνε τους παραγωγούς και με τον έναν ή άλλον τρόπο ναρκοθετούν τη βιωσιμότητα του πρωτογενούς τομέα.

Σε ό,τι αφορά στο ερώτημα για τα Σχέδια Βελτίωσης ο γ.γ. του ΥπΑΑΤ, Κωνσταντίνος Μπαγινέτας ενημέρωσε τους παραγωγούς πως κλείνει πλέον και η τελευταία εκκρεμότητα με τον «τιμοκατάλογο Τσιατούρα», κάτι που σημαίνει πως οι αξιολογήσεις ολοκληρώνονται οσονούπω και το πρόγραμμα μπαίνει σε τροχιά ενεργοποίησης.

Ο ίδιος, φέρεται να διαβεβαίωσε ότι τα απαιτούμενα κονδύλια είναι ήδη εξασφαλισμένα και κατατεθειμένα στην Τράπεζα της Ελλάδος και πως τα επενδυτικά που έχουν προχωρήσει και έκοψαν και τιμολόγια για τυχόν μηχανήματα ή εξοπλισμό, θα έχουν πάρει χρήματα μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου του 2019.

Πηγή:agronews