Εφικτά τα 22 λεπτά για τα πορτοκάλια Βαλέντσια στη φετινή τους εκκίνηση

2018-02-15

Με εξαιρετικά καλούς οιωνούς όσον αφορά στις τιµές παραγωγού αναµένεται να µπουν στα περιβόλια και την εφετινή χρονιά οι παραγωγοί πορτοκαλιού της ποικιλίας Βαλέντσια, για να ξεκινήσουν τη συγκοµιδή από 1ης Μαρτίου 2018. 

Όπως εξηγεί µιλώντας στην εφηµερίδα Agrenda ο Σπύρος Παπαδάκος, συνεταιριστής από το νοµό Λακωνίας «το γεγονός ότι τα Νάβελ, που ξεκίνησαν να µαζεύονται από τα µέσα του περασµένου ∆εκεµβρίου, ήδη τελείωσαν, αν και συνήθως έφταναν έως τα µέσα Μαρτίου είναι αρκετά ενδεικτικό για το τί θα επακολουθήσει όσον αφορά στα Βαλέντσια, που έπονται τις επόµενες ηµέρες».

Ο ίδιος αναµένει µια τιµή για τον παραγωγό που θα ξεκινά τουλάχιστον από τα 15 λεπτά το κιλό, για να αυξηθεί εν συνεχεία, όπως συµβαίνει συνήθως.

Την αισιοδοξία του για την επερχόµενη εµπορική περίοδο στα πορτοκάλια ποικιλίας Βαλέντσια, που πέρσι έφυγαν εύκολα εντός και εκτός Ελλάδας, δεν κρύβει µε τη σειρά του µιλώντας στην εφηµερίδα Agrenda ούτε ο Πέτρος Μπλέτας, πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισµού Εσπεριδοειδών Αγίου Γεωργίου Σκάλας Λακωνίας.

Όπως µας αναφέρει «το πιθανότερο είναι οι τιµές στο ξεκίνηµα, τις πρώτες ηµέρες του Μαρτίου δηλαδή, να κυµανθούν µεταξύ 20 και 22 λεπτών το κιλό, όπως ακριβώς έγινε και πέρσι τέτοιο καιρό, αφού οι συνθήκες στην αγορά παραµένουν ιδανικές, το ίδιο ακριβώς και η ζήτηση».

Αναλυτικό ρεπορτάζ στην εφημερίδα Agrenda που κυκλοφορεί εκτάκτως την Παρασεκυή 16 Φεβρουαρίου στα περίπτερα όλης της χώρας

Πηγή: https://www.agronews.gr/