Αραχωβίτης: Κατατέθηκε δεσμευτική προσφορά για την ΕΒΖ

2019-05-13

Κατατέθηκε από τον επενδυτή δεσμευτική προσφορά για την επαναλειτουργία του εργοστασίου (κ. Λούκας Φέκερ), η οποία ελέγχθηκε και έγινε δεκτή από την Τράπεζα Πειραιώς. Αυτό τόνισε σε ανοιχτή εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου στην Ορεστιάδα, την Τρίτη (7 Μαΐου) ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Σταύρος Αραχωβίτης.

Ο κ. Αραχωβίτης διευκρίνισε επίσης ότι υπάρχει ακόμα ένα ζήτημα με το προσωπικό.
«Εκμεταλλευόμενοι την τροπολογία που περάσαμε για την απορρόφηση του προσωπικού της ζάχαρης σε άλλους φορείς του Δημοσίου, υπάρχει ένα μικρό ποσοστό εργαζομένων, που δεν έχει τακτοποιηθεί ακόμα. Πιστεύω ότι με τη θέλησή τους θα έχουμε σύντομα λύση και σ' αυτό θα διευκολύνουν τη διαδικασία και οι ίδιοι, και προχωράμε στη λειτουργία του εργοστασίου για τη νέα περίοδο», πρόσθεσε.

Στο μεταξύ χρονικό περιθώριο μέχρι την Τετάρτη, 15 Μαΐου, αποφάσισαν να δώσουν στην κυβέρνηση και τη διοίκηση της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ ΑΕ) οι εργαζόμενοι στη βιομηχανία πριν προβούν σε κινητοποιήσεις, με την ελπίδα ότι ως τότε θα «δουν» απτά αποτελέσματα σε ό,τι αφορά τη χρηματοδότηση της εταιρείας και την υλοποίηση των προγραμμάτων μετατάξεων και συνταξιοδοτικού.

Πηγή:agrtoypos