Από 23 Ιουλίου έως 6 Αυγούστου δηλώσεις αμπελουργών για ζημιές από αγριοκούνελα

2018-07-25

Από σήμερα Δευτέρα (23 Ιουλίου) και έως τις 6 Αυγούστου, οι αμπελοκαλλιεργητές της Λήμνου, οι οποίοι υπέστησαν ζημιές από άγρια κουνέλια, θα μπορούν να δηλώσουν τις ζημιές που έχουν υποστεί οι καλλιέργειές τους. Το πρόβλημα με τον υπερπληθυσμό των αγριοκούνελων στο νησί είναι γνωστό και, σύμφωνα με πληροφορίες των τοπικών αρχών, πέρυσι ο πληθυσμός είχε μειωθεί αισθητά και στο σύνολο των εκτάσεων υπήρξαν μικρές ζημιές. Φέτος όμως φαίνεται πως υπάρχει ανάκαμψη του πληθυσμού.  

Οι δηλώσεις θα γίνονται στα γραφεία των ανταποκριτών του Ε.Λ.Γ.Α. της κάθε Δημοτικής Ενότητας όπου βρίσκονται οι καλλιέργειες που υπέστησαν ζημιά.Τα τέλη εκτίμησης είναι δύο (2) Ευρώ το στρέμμα.Απαραίτητα στοιχεία:
1) Αστυνομική Ταυτότητα
2) Α.Φ.Μ.
3) Τραπεζικός Λογαριασμός
4) Αντίγραφο δήλωσης Ο.Σ.Δ.Ε. έτους 2018.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στον ΑγροΤύπο αμπελοκαλλιεργητής από τη Λήμνο, «η φυτεία του όπως και άλλες φυτείες έχουν πέσει θύμα επιδρομής κουνελιών. Χαρακτηριστικά όπως τόνισε και ο ίδιος, η ζημιά ήταν πολύ μεγάλη και ήρθε σε μικρό χρονικό διάστημα. Ο ιδιοκτήτης έλειπε από το χωράφι του τρεις μόλις ημέρες. Η τελευταία επαφή που είχε με την κατάσταση στο χωράφι του ήταν αυτή με τον γεωπόνο του που ανέφερε πως τα φυτά ήταν σε άριστη κατάσταση. Όταν γύρισε το θέαμα ήταν αποκρουστικό, καθώς μία ολόκληρη φυτεία ήταν κατεστραμμένη. Παρόλο που η φυτεία είχε περίφραξη η λανθασμένη της τοποθέτηση είχε ως αποτέλεσμα την εύκολη είσοδο των αγριοκούνελων τα οποία και την κατέστρεψαν».

Πηγή:agrotypos