Πήγε πίσω λόγω βροχών η τρίτη κοψιά στο τριφύλλι που έπιασε ήδη τα 17 λεπτά το κιλό 

2018-07-05

Με καθυστέρηση, λόγω των συνεχόμενων βροχοπτώσεων και της κακοκαιρίας που χτύπησε τις προηγούμενες ημέρες το μεγαλύτερο τμήμα της χώρας, ξεκίνησε το τρίτο μαχαίρι στα τριφύλλια. Σε αρκετές περιοχές, όπως η Δυτική Ελλάδα, η Θεσσαλία, αλλά και η Μακεδονία, έγιναν ζημιές, με αποτέλεσμα η τιμή για το διαθέσιμο, καλό προϊόν, να έχει ήδη φτάσει τα 17 λεπτά το κιλό. 

Όπως αναφέρει μιλώντας στον ΑγροΤύπο, ο κ. Νίκος Τριανταφυλλίδης, παραγωγός από την περιοχή της Κρύας Βρύσης «είμαστε εδώ και λίγες ημέρες στο τρίτο χέρι. Η ζήτηση είναι καλή και προσωπικά έχω κλείσει ήδη ολόκληρη την παραγωγή, περίπου 800 δέματα. Οι τιμές για το τρίτο χέρι έχουν φτάσει τα 17 λεπτά το κιλό».

Πιο συγκρατημένη εμφανίζεται με δηλώσεις της στον ΑγροΤύπο, η κα Παρασκεύη Χορταριά, παραγωγός μηδικής από το νομό Σερρών, η οποία μας ανέφερε τα εξής: «Σε λίγες ημέρες θα κόψουμε το τρίτο χέρι, που ουσιαστικά είναι τρίτο-τέταρτο χέρι. Στην περιοχή μας οι κοπές για το τρίτο αυτό χέρι άρχισαν εδώ και λίγες ημέρες, καθώς ο καιρός μας πήγε πίσω. Η ζήτηση τώρα δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλη, αλλά εκτιμώ θα αυξηθεί, γιατί τα πρώτα χέρια που βγάζουν τη μεγάλη ποσότητα κάθε χρονιάς, δεν ήταν και τόσο καλής ποιότητας. Οι τιμές για το τρίτο χέρι πάντως κυμαίνονται εδώ μεταξύ 13-14 λεπτών το κιλό».

Τέλος, λίγο-πολύ, στο ίδιο μήκος κύματος, ο Θύμιος Μακρής, παραγωγός από την περιοχή του Μεσολογγίου μας ανέφερε τα ακόλουθα: «Έχω κόψει τρίτο χέρι. Έχει ζήτηση το προϊόν, αλλά όχι και πολλή μεγάλη, λόγω του ότι έπεσαν όλα τα τριφύλλια μαζί, επειδή καθυστέρησαν οι κοπές λόγω βροχοπτώσεων. Οι τιμές καθορίζονται από την ποιότητα του τριφυλλιού, δηλαδή αν είναι καθαρο, αν έχει φύλλα κι αν είναι χοντρό το κοτσάνι των φυτών. Στα περισσότερα τριφύλλια παρατηρούμε, ότι έχουν πέσει τα φύλλα τους, λόγω του ότι έμειναν πολλές ημέρες. Οι ποσότητες είναι μεγάλες. Σε αυτήν την κοψιά οι τιμές πιστεύω δεν θα ξεπεράσουν τα 15 λεπτά».

Πηγή:agrotypos