Το νέο κιτ αυτόματης καθοδήγησης AutoTrac σε παλιά και νέα τρακτέρ κάθε φίρμας φέρνει η John Deere

2020-03-04

Προκειμένου να προσφέρει σε ακόμη περισσότερους αγρότες την ευκαιρία να επωφεληθούν από το αυτοματοποιημένο σύστημα διεύθυνσης, η John Deere επεκτείνει τη συμβατότητα του AutoTrac Controller 300 σε ακόμη περισσότερα παλιά και νέα μοντέλα τρακτέρ. 

Τα πλεονεκτήματα του αυτοματοποιημένου συστήματος διεύθυνσης είναι ευρέως γνωστά. Ωστόσο, οι περισσότεροι αγρότες χρησιμοποιούν ακόμη μηχανήματα που δεν φέρουν κάποια από αυτές τις τεχνολογίες αυτόματης καθοδήγησης.
Προκειμένου να προσφέρει στους περισσότερους αγρότες την ευκαιρία να επωφεληθούν από το αυτοματοποιημένο σύστημα διεύθυνσης, η John Deere επεκτείνει το AutoTrac Controller 300 σε διάφορα μοντέλα, ακόμη και αν αυτά δεν διαθέτουν προεγκατάσταση για κάτι τέτοιο. 

«Το κιτ AutoTrac Controller 300 είναι συμβατό με πολλά νέα μοντέλα της John Deere που δεν έχουν ήδη εξοπλιστεί με το AutoTrac καθώς και με παλαιότερα», λέει ο John Mishler, υπεύθυνος μάρκετινγκ για την John Deere. Όπως αναφέρει ο ίδιος, το κιτ περιλαμβάνει οθόνη της John Deere και δέκτη StarFire για ένα ολοκληρωμένο σύστημα καθοδήγησης και πλήρη εμπειρία γεωργίας ακριβείας.
Κάνοντας χρήση των υδραυλικού συστήματος, καθώς και των ηλεκτρικών εξαρτημάτων που υπάρχουν ήδη στο μηχάνημα, το σύστημα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε τρακτέρ John Deere με καμπίνα ή χωρίς αλλά και σε άλλες μάρκες τρακτέρ. 

Και επειδή δεν χρειάζονται τροποποιήσεις στην καμπίνα, το αρχικό τιμόνι και τα άλλα συστήματα λειτουργίας παραμένουν άθικτα. «Θέλουμε να βοηθήσουμε τους αγρότες να αποκτήσουν αυτή την ολοκληρωμένη εμπειρία AutoTrac σε ακόμα περισσότερα τρακτέρ στο στόλο τους, διατηρώντας παράλληλα την εργονομία την οποία διαθέτουν αυτά τα μηχανήματα», λέει ο Mishler.
Οικονομική λύση με εύκολη εγκατάσταση
Η John Deere κάνει την εγκατάσταση του νέου συστήματος AutoTrac Controller 300 ακόμη πιο εύκολη, κάτι που οδηγεί φυσικά στη μείωση του τελικού κόστους για τον χρήστη.
Σύμφωνα με την κατασκευάστρια, το συγκεκριμένο σύστημα μπορεί να τοποθετηθεί σε τρακτέρ που δεν διαθέτουν προεγκατάσταση, αρκεί να διαθέτουν σύστημα διεύθυνσης μονού σημείου, να έχουν κίνηση 2WD, 4WD ή ακόμη και αρθρωτό σασί, με την εταιρεία να λέει πως αργότερα μέσα στον χρόνο ετοιμάζεται να επεκτείνει το σύστημα και σε άλλα μηχανήματα εκτός των τρακτέρ. 

Πηγή:agronews