Κάνει πίσω η Βάθη με τα ηλεκτρονικά μισθωτήρια, ανοίγει η κάρτα αγρότη

2022-02-01

Υπαναχώρηση Λιβανού στο ζήτημα με τα ηλεκτρονικά μισθωτήρια, με τον υπουργό να αναφέρει σε δημόσιες δηλώσεις του ότι για τις φετινές δηλώσεις ΟΣΔΕ, θα γίνονται δεκτά και τα χειρόγραφα. Παράλληλα, ο Σπήλιος Λιβανός αναφέρει ότι σε συνεννόηση με την Τράπεζα Πειραιώς, η τράπεζα θα ξεκινήσει την υποδοχή των αιτημάτων για νέες Κάρτες του Αγρότη την Τρίτη 8 Φεβρουαρίου. 

Κατ' εξαίρεση μόνο για το 2022 τα χειρόγραφα μισθωτήρια θα γίνονται δεκτά παράλληλα με τα ηλεκτρονικά, «λόγω σειράς αντικειμενικών δυσκολιών με την ολοκλήρωση του Κτηματολογίου, τους αναδασμούς, την οριστικοποίηση των δασικών χαρτών αλλά και την πανδημία» όπως μετέφερε ο Σπήλιος Λιβανός σε απάντησή του προς γαλάζιους βουλευτές που πίεζαν για την κατάργηση της εν λόγω ρύθμισης.

Στη συνέχεια, σε συνέντευξη που παραχώρησε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων, απηύθυνε έκκληση προς τους παραγωγούς να εμπιστευθούν τα ηλεκτρονικά μισθωτήρια. «Πρέπει όλοι μαζί να οδηγήσουμε την αγροτική παραγωγή μπροστά, και αυτό μπορεί να γίνει μόνο μέσω της διαφάνειας και της αξιοπιστίας όλων έναντι όλων. Η ψηφιοποίηση είναι ένα τέτοιο εργαλείο» είπε σχετικά. Παράλληλα ο κ. Λιβανός εξήγγειλε ότι από την Τρίτη 8 Φεβρουαρίου θα ενεργοποιηθεί η Κάρτα του Αγρότη. 

Πηγή:agronews